måndag 29 november 2010

Nu är det (snart) jul igen

Jag har under hela dagen funderat på vad jag skulle skriva om på bloggen i dag, men inte haft någon riktig inspiration. Då är det tur att det finns bokbloggare därute som hittar på saker och ting som ger just inspiration. Eller i det här fallet en enkät att svara. Så jag säger tack till Enbokcirkelföralla och kastar mig huvudstupa in i julenkäten.

1) Vilken bok önskar du dig i julklapp?
Jag önskar mig Philip Roths senaste roman Nemesis.

2) Om du fick ge en bok till vilken känd person du vill, vilken person skulle du välja och vilken bok? Skriv gärna varför.
Jag vill ge Lilla Stjärna av John Ajvide Lindqvist till regissören Tomas Alfredsson. För det är en roman som förtjänar att bli en lika bra film som Låt den rätte komma in.

3) Nämn en bok som du tänker ge bort i julklapp
Vet inte riktigt än. Brukar inte handla mina julklappar förrän precis innan julafton. Dessutom brukar jag inte bestämma mig för vad jag ska köpa förrän jag står i affären. Men några böcker blir det säkert, om inte annat så till mig själv. Jag kanske ska ge mig själv Nemesis av Philip Roth i julklapp, så vet jag säkert att jag får den.

4) Har du någon jultradition som du följer varje jul?
Att det är jag som agerar julklappsutdelare. Och att jag och min syster högljutt följer med i dialogen i Karl-Bertil Jonssons julafton.

5) Vad har du alltid på ditt julbord?
Min mammas hemmagjorda löksill, det blir inte julbord utan den.

6) Vad önskar du dig i julklapp utöver boken i fråga 1.
En iPad hade inte suttit fel måste jag erkänna.

1 kommentar:

Karin Berg/enbokcirkelföralla sa...

tycker att svaret på fråga 2 är supebra. Jag tycker också att lilla stjärna förtjänar att bli en bra film den också. Vi får hoppas att det är en julklapp han lyssnar till =)