lördag 10 september 2011

Specialbokhyllor

I juli skrev jag lite snabbt om mina bokhyllor och hur de var sorterade. Nu har jag börjat komma ännu mer i ordning i lyan. Har till och med skruvat upp två väggfasta hyllor. Vilket har lett till att allt har hamnat på rätt plats, det vill säga precis som jag vill ha det. Lite arbete återstår dock eftersom jag fortfarande har en del böcker magasinerade (läs; stående hos mina föräldrar).

Här kommer i alla fall en bild på min låga bokhylla som står vid fönstret. Dess huvudsakliga uppgift är att långsamt fyllas med tidskrifter.
Ovanpå hylla mellan bokstöden har jag samlat alla mina Tolkien- och Harry Potter-böcker. Dessa har redan fått sällskap av de första fyra av George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire. Möjligen att jag kommer bygga på med lite mer fantasy där, får se har inte riktigt bestämt mig.
I själva facken i hylla samlar jag mina Populär Historia och Filter. Har räknat ut att varje fack rymmer fyra årgångar av Populär Historia samt två årgångar av Filter. Vilket innebär att jag har utrymme kvar för åtta respektive fyra års prenumeration av varje tidskrift.

Sedan var det de väggfasta hyllorna som jag satte upp nu i veckan. Jag kallar dem för mina Nike-hyllor eftersom de liknar skoföretagets swoosh-symbol.
Hyllorna hänger ovanför huvudändan på min säng och är tillägnade min guilty pleasure, nämligen Star Wars. Främst då romaner som utspelar sig i Star Wars-universumet, men också lite referenslitteratur.

1 kommentar:

Vixxtoria sa...

Kul att se!

Funderar på att bygga in ett helt fönster med bokhyllor när vi flyttar till vårt nya hus (om några veckor). Och när jag säger "funderar på att bygga" så utelämnar jag medvetet pronomenet för det är nog inte jag som kommer bygga så mycket. Men jag har en sambo och en pappa som gett mig en bokhyllevägg i present inte mindre än tre gånger. #kärlek