tisdag 13 september 2011

Glad Roald Dahl-dag

Roald Dahl
I dag skulle den brittiske författaren Roald Dahl ha fyllt 95 år. Dahl är en författare som betytt väldigt mycket för mig personligen och när jag tänker efter så inser jag att Roald Dahl är en av anledningar att jag lärde mig älska böcker. Inte den enda anledningen, men tacksamhetsskulden till Dahl finns där tack vare en av hans fantastiska böcker.

Jag pratar inte om Häxorna, Kalle och chokladfabriken eller SVJ. Boken jag tänker på tillhör kanske inte en av hans mest berömda. Men den betyder mycket för mig, nämligen Danny, bäst i världen.

Första gången jag kom i kontakt med den boken var när min fröken i mellanstadiet läste den för oss. En tid efter hon var färdig med den så fick jag låna den och läsa själv. Det var förenat med stor stolthet när jag läst ut den, för då var det den tjockaste bok jag någonsin läst själv. Dessutom fängslade berättelsen om Danny och hans far mig totalt.

Vilken bok av Roald Dahl är din favorit?

1 kommentar:

mads sa...

Är det sant? Den hade vi också som högläsningsbok i skolan! Jag visste inte vad den hette, men så fick vi in den i pocket och jag kände igen omslaget direkt. Tror jag måste läsa om den, kommer inte ihåg särskilt mycket alls. Det var ju trots allt över femton år sedan.

Men bra var den!