onsdag 4 april 2012

234 avklarade, 883 kvar

Avslutade mars månad med att göra ett efterlängtat bokinköp. Då införskaffades nämligen A Dance with Dragons, som är den den femte och senaste boken i George R. R. Martins fantasyserie A Song of Ice and Fire.

Nyligen började tv-serien Game of Thrones, som bygger på Martins böcker att visas på SVT och i USA började den andra säsongen av tv-serien nyss haft premiär. Tv-serien är uppbyggd att varje bok ligger till grund för en säsong.

Jag har nu även kommit en bit in i den femte boken. Passerade precis sidan 234 av 1 117 (se bilder nedan) och det är en ren och skär njutning att åter få besöka Martins myllrande värld.

George R. R. Martin har med fjärde och femte boken i sin serie tagit ett okonventionellt grepp. Istället för att den ene följer den andra rent kronologiskt, har han delat upp de baserat på geografi. Händelserna i fjärde boken och i halva femte inträffar samtidigt, fast på olika ställen i hans värld. Från och med andra halvan av femte boken har berättelsen rört sig förbi den tidpunkt där fjärde boken slutade.

Martin har sagt att serien ska omfatta sju böcker totalt, men har ännu inte gett ett slutgiltigt besked om när den sjätte boken kommer att publiceras, men förhoppningsvis sker det så snart som möjligt.

Till vänster: Passerade precis sidan 234. Till höger ställs dessa i relation
till de 883 sidor jag har kvar.

Inga kommentarer: