lördag 25 september 2010

Trött, slö och väldigt nöjd

Bokmässan von oben.
Då var min första dag på bokmässan avklarad. Det första slår mig är hur ont i fötterna man kan få, men också hur fort de slutar värka bara man vilar en stund. Fast nu är det dags att sammanfatta lite.

Dagens fynd: Det blir såklart böckerna av Alain Mabanckou och Petina Gappah. Tack vare att jag läste Svenska Dagbladet i morse hittade jag två nya författare jag aldrig hade hört talas om. Både gjorde mig otroligt nyfiken och jag ser verkligen fram emot att få läsa båda två. Återkommer med recensioner av alla tre böcker.

Dagens inspiration: Utan tvekan var det Nadine Gordimer. En otroligt intressant kvinna att lyssna. Hon kämpade under lång tid mot apartheid, men orkar fortsätta kämpa för yttrandefrihet och pressfrihet. Under seminariet bad hon alla att skriva på ett upprop mot inskränkt pressfrihet i Sydafrika.

Dagens oväntade: Seminariet om svensk fantasy som jag smet in på bara av en händelse. Den svenska fantasyförfattaren Nene Ormes intervjuades av sin förläggare. Det blev en mycket intressant diskussion om svensk fantasy, svenska språket och den svenska sagoskatten. Nenes skriver inom genren urban fantasy och hennes miljö är Malmö.

Dagens roliga: I en monter fick jag skriva ner varför jag älskar bibliotek och blev sedan fotad med min skylt. Bild kommer så fort jag hunnit scanna in den.

Dagens ocker: 23 kronor för en kopp kaffe och 79 spänn för en halv portion kyckling curry. Enough said, men en del av upplevelsen.

Dagens belöning: Maries fantastiska hallondaquiri.

1 kommentar:

Anonym sa...

Spännande. Ny lista imörrn, förmodar jag?! Ha en fin kväll i Götet! /Charlotte