tisdag 20 juli 2010

Spännande läsning

I dag när jag kom hem från jobbet låg det där. Seminarieprogrammet från årets bokmässa i Göteborg. Tittade som hastigast i det och insåg att bara under första dagen fram till 12.00 är där fler seminarier jag vill gå på, än vad en människa överhuvudtaget klarar av.

Såvida man inte har någon form av övernaturlig kraft eller märklig teknisk mojäng som kan fixa det. Det blir till att lusläsa programmet och lägga upp en plan.

Jag ska ju inte bara gå på seminarier. Vill ju även hinna skriva om dem här på bloggen samt besöka själva utställningen också. Ett givet seminarium är ju dock på lördagen klockan 14.00. Per Wästberg samtalar med 1991 års Nobelpristagare Nadine Gordimer om att vara författare i dagens Sydafrika.

Hoppas bara ju hinner från det till nästa seminarium som känns som ett måste (dock ett positivt sådant). 15.00 börjar seminariet "Det magiska Norden", om skandinavisk skräck- och fantasylitteratur. En av deltagarna är John Ajvide Lindqvist.

Blir spännande det här. Återkommer med mer planer och planering inför bokmässan.



Dagens citat: "The truth isn't always beauty, but the hunger for it is." (Nadine Gordimer)

"...who through her magnificent epic writing has - in the words of Alfred Nobel - been of very great benefit to humanity..." (Svenska Akademins motivering till Nadine Gordimers Nobelpris.)

Inga kommentarer: