söndag 10 februari 2013

Recension:
Star Wars: Red Harvest av Joe Schreiber

På en frusen och avlägset belägen planet finns en hemlig Sith-akademi ledd av den fanatiske Darth Scabrous. Han är fullkomligt fixerad vid tanken på att skaffa sig evigt liv till vilket pris som helst och han hittar sätt. Men det har fruktansvärda konsekvenser för alla som befinner sig på planeten.

Red Harvest är andra Star Wars-romanen av Joe Schreiber. Precis som i den första, Death Troopers, kombinerar han Star Wars-universumet med klassisk zombie-skräck. Här har han placerat handlingen några tusen år tillbaka i tiden som skildras i filmerna.

Och det funkar nästan lika bra som i Death Troopers. Det som drar helhetsintrycket är tyvärr den något segdragna inledningen. Det blir inte riktigt spännande och engagerande förrän en ganska bra bit in i boken. Å andra sidan blir det då väldigt svårt att lägga boken från sig.

I övrigt är det en klassisk zombieskräckroman. Det är mycket kroppsvätskor, inälvor och blodisande fasa som fullkomligt sprutar ut från sidorna. Och det är ju också precis vad som förväntas. Så det är bra underhållning så länge det varar.

Titeln Red Harvest är inte bara en referens till zombiesmittans florala ursprung utan också en tydlig vinkning till George Lucas. Hans arbetsnamn på den Return of the Jedi var ju Blue Harvest.

Inga kommentarer: