lördag 29 juni 2013

Juni - Snabbversionen

Ja, juni var det ju tanken att jag skulle få lite eld i baken och bli flitigare på att blogga. Det har ju inte inträffat. Därför har jag istället bestämt mig för att göra tvärtom. Jag låter bloggen gå på sparlåga ett tag framöver för att se om jag hittar tillbaka till lusten och orken att blogga.

För det intressanta är ju att jag läser böcker som aldrig förr. Jag håller mitt snitt på sex böcker i månaden, vilket ju var min målsättning. Den matchas dock inte av en lika flitig aktivitet på bloggen. Jag kommer dock inte lägga ner bloggen. Men det blir nog inte mer än bara ett eller två inlägg per månad.

Jag tänker nämligen fortsätta med mina månadssammanfattningar och ska även försöka fortsätta med min adventskalender i december. Förutsatt att jag kommer på ett bra tema. Juni var dock en trevlig månad med många härliga bokinköp och läsupplevelser.

Nu blev det bara tre böcker lästa eftersom de två sista veckorna har läslusten varit låg. Men jag läste tre böcker "för mycket" i maj så det jämnar ju ut sig.

Facit för juni blev följande:
* Tre lästa romaner.
* Sammanlagt sidantal blev 925.
* Två lästes på engelska och en på svenska.
* Två har även engelska som originalspråk medan den tredje har italienska.

Och här har ni läslistan:
* Begravningsplatsen i Prag av Umberto Eco
* Slaughterhouse-Five av Kurt Vonnegut
* One Flew over the Cuckoo's Nest av Ken Kesey

tisdag 18 juni 2013

Litterära fynd i USA

Ja, då var jag hemkommen från USA och en underbar semester i det stora landet i väst. Tänker inte ge en detaljerad reserapport här, men lite bokrelaterade upplevelser ska jag återge.
Det blev ju en del bokinköp såklart, även fast jag tog det säkra före det osäkra och tog med mig två Umberto Eco-böcker på resan. Jag ville ju inte riskera att vara utan något att läsa. Läste dock bara ut Begravningsplatsen i Prag medan läsningen av Focaults pendel får vänta till ett annat tillfälle. Förutom Eco, hann jag även läsa ut två av böckerna jag köpte, samt påbörja en tredje.

Alla böcker köptes på Strand Bookstore i New York. Den mest fantastiska bokhandel jag någonsin upplevt. Fyra våningar med bara böcker, nya och begagnade. Hela översta våningen var helt tillägnade sällsynta och speciellt värdefulla böcker. Eller vad sägs till exempel om en förstautgåva av East of Eden  signerad av författaren själv (kostade runt 5 000 dollar).
Självklart hittade jag massor med böcker jag ville ha, men lyckades hålla mig till sex stycken böcker. Eller rättare sagt åtta stycken, en volym innehåller sammanlagt tre romaner.
Dessutom en underbart fin tygpåse, se bilden till höger.

Vilka böcker köpte jag då?
* Moby-Dick av Herman Melville
* Antwerp av Roberto Bolaño
* The American Trilogy (American Pastoral, I married a Communist och The Human Stain) av Philip Roth
* Slaughterhouse-Five av Kurt Vonnegut
* One Flew over the Cuckoo's Nest av Ken Kesey
* On Liberty av John Stuart Mill

lördag 1 juni 2013

Dags att vidga en av sina vyer

Nu när jag har blivit med iPad så finns det väl inget bättre tillfälle än att prova e-böcker. Har varit lite motsträvig tidigare, men jag anser mig ha ett öppet sinne därför är det inte mer än rätt att prova. Min chef Eva och min kompis Marie är flitiga e-boksläsare och har oberoende av varandra försökt övertyga mig om e-bokens förträfflighet.

Lånade (laddade) precis ner Begravningsplatsen i Prag av Umberto Eco, som då blir först ut. Gillar jag att läsa på paddan så kanske det blir att jag bunkrar upp inför långflygningen på tisdag. Då bär det nämligen av till USA och första stoppet blir Washington DC.