lördag 11 september 2010

Jag är på

Hittade den här utmaningen via min kollega Evas blogg. Så fort jag läste om utmaningen kände jag hur tävlingsinstinkten vaknade i mig. Plus att det är ett utmärkt sätt att få läst några av de böcker som ligger i min hög och väntar.

Härmed antar jag tegelstensutmaningen. Har redan börjat på den första tegelstensboken. Nämligen Umberto Ecos Rosens namn och nästa blir My sister, my love av Joyce Carol Oates.

Den sistnämnda boken är inspirerad av mordet på sexåriga JonBenét Ramsay, som bland annat hade vunnit flera skönhetstävlingar. I Oates bok är det en sexårig konståkningsstjärna vid namn Bliss Rampike, som har tagit Ramsays plats.

I min läshög ligger det ytterligare en roman som skulle kunna kvala in som tegelstensroman och därmed kunna ingå i utmaningen. Buddenbrooks av Thomas Mann.

3 kommentarer:

jennifer, sa...

jag läste väldigt nyligen 'my sister my love', fast på svenska. jag kan säga att det kändes sannerligen inte som 650 sidor, snarare hälften av hälften. hon har ett så bra språk & en så härlig berättarteknik att allt hon skriver blir en fröjd att läsa. jag hoppas du kommer tycka bra om den du med.

Anonym sa...

Du din... jag som själv inte kan haka på. Nu blir jag ännu mer sugen. Nåja, jag får följa dig istället!

Annika sa...

Jag är också med i den utmaningen och jag kämpar som bäst nu med Ett land i gryningen av Dennis Lehane.

Ska bli intressant att läsa vad du tyckte om Rosens namn då jag själv inte orkade med mer än typ 100 sidor av den :-)