lördag 18 september 2010

Prisa...MIG!!!

Så här lagom till inlägg nummer 75 på bloggen har jag blivit prisad. Det är min kollega Eva, som har den mycket läsvärda bloggen En full bokhylla är en rikedom, som har nominerat mig.

Ett stort och varmt tack till Eva, inte minst för motiveringen som verkligen värmde. Här kommer den:
"Min kollega Peter har nyligen börjat blogga om böcker här. Han skriver intressant och välgrundat med fokus på klassiker – något jag själv inte läser så mycket. Han är så påläst att jag ofta skäms lite över mina egna snabbt ihophafsade inlägg men försöker se det som en motivering och framför allt en inspiration."

När man har fått denna utmärkelse måste man:
- kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
- tacka och länka till den som nominerade dig
- nominera sju andra bloggare och länka till dem
- berätta sju intressanta saker om dig själv


Så då är det väl dags att sätta fart. Här kommer mina favoriter.
1. Min kompis Ulf driver bloggen Skitfin kultur. Bloggens självpåtagna uppdrag är att lyfta den så kallade skitkulturen och låta den spela på samma planhalva som finkulturen. Ett mycket hedervärt mål och otroligt läsvärt. Ulf skriver recensioner och inlägg om det mesta som kan räknas till kulturområdet. Böcker, filmer, musik, spel. Nämn något och jag slår vad att Ulf har skrivit om det eller kommer att skriva om det. Ett stort plus till det mycket roliga betygssystemet. Här kommer ett exempel från recensionen av senaste Twilight-filmen: "Betyg: 1 stäng-munnen-för-fan-innan-något-flyger-in-Stewart av 5 möjliga."

2. Här kommer en annan bokblogg. Nämligen Boktoka. En helt fantastiskt blogg med en imponerande mängd recensioner. Visserligen är mycket av böcker som recenseras inte direkt min typ av läsning, men det är ju just det som gör den så intressant. För om jag bara läser böcker och recensioner av böcker som redan gillar kommer ju aldrig mina vyer att vidgas. Så ett stort tack till Boktoka för just det.

3.
Framed by gustaf är inte en bokblogg, även om Gustaf som driver är väldigt duktig på att berätta. Fast hans medium är bilder. Otroligt bra bilder. Stort plus för snygg och överskådlig layout samt att det går att betygsätta varje bild och självklart kommentera dem.


4. Min fjärde nominering går till Eva och bloggen
En full bokhylla är en rikedom. Jag vet att det kan verka märkligt, men om någon annan hade nominerat mig då hade Evas blogg varit först på listan av mina favoriter. För det är en blogg som jag läser i stort sett dagligen. Dessutom är inspirerar hon mig att skriva ofta och att ta bloggandet lite mer lättsamt. Hon har fått mig att inse att inläggen behöver inte vara en litteraturvetenskaplig essä.


Där tänkte faktiskt jag sluta. Jag vet att uppdraget var att lista SJU favoriter och jag slutar efter fyra. Det beror på att jag läser för tillfället inte jättemånga bloggar. De här fyra är mina favoriter och jag tänker inte sitta och krysta fram tre till bara för sakens skull. I så fall kompletterar jag hellre vid ett senare tillfälle.


Sedan skulle man lista sju saker intressanta saker om en själv. Hmmmm!

Jag och fontänen. Dock
inte sångtillfället.
1. Börjar med lite skryt. Har varit med i Jeopardy och blev stormästare hela tre gånger.

2. Har jobbat på däckverkstad i omgångar. Senaste omgången var fyra år innan jag fick mitt körkort.

3. Sjunger till husbehov. Det vill säga i duschen, när jag lagar mat eller kör bil. Har även stått i fontänen på Universitetsplatsen i Lund och sjungit "Aquarius" från musikalen Hair.

4. Med tanke på att det är riksdagsval i morgon, så har jag aldrig röstat på samma parti två riksdagsval i rad. En tradition som kommer att upprätthållas i morgon när jag går till vallokalen.

5. Äger alla nummer av den svenska utgåvan av Transformers-serietidningen. Det vill säga de som gavs ut mellan 1987 och 1993.

6. Är fjärdedels norrlänning genom min farmor som föddes i en liten by utanför Härnösand.

7. Har spelat mycket amatörteater. Dels i ett amatörteatersällskap i Hörby, dels i studentspex när jag pluggade i Lund.

Dagens citat: "Man vill inte vara den man är. Man vill vara den man inbillar sig att man är." (Hjalmar Söderberg)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för komplimangerna!

Full bokhylla sa...

Tack från mig också! Kul att få lite nya fakta om dig! ;-)